Почивка на море, Ахтопол

Предлагаме хотел Ескада Бийч за лятна почивка по Южното Черноморие.

Ескада Бийч е хотелски комплекс, състоящ се от хотел, заведения, басейни, на самия бряг на морето.

Проверка за свободни стаи, онлайн резервация и плащане по интернет са функции на сайта, достъпни за всеки, който търси спокойствие, удобства, безгрижие за децата по време на лятната ваканция.

Град Ахтопол е най-южният град на българското крайбрежие, който е признат за един от най-екологично чистите в Европа. Намира се на 80 км от летището в град Бургас.

Ахтопол е разположен на живописен бряг, в полите на Странджа планина и кристалните води на Южното Черноморие. Тук съчетанието между простор и уют предоставят прекрасна възможност за пълноценен отдих. На 5 км южно се намира устието на една от най-интересните реки в България река Велека. Mестноста е известна с уникалните си природни ресурси, подтикнали еколози от цял свят да изследват редки видове растителност и животински свят, характерни за екологично чистите райони, останали сякаш недокоснати от човешката ръка и до днес.

Легендата разказва как богинята на любовта Агата толкова харесала слънчевия полуостров, на който е разположен Ахтопол, че го избрала за свое място за почивка и му дала името Агатополис - Град на любовта.

В исторически план Ахтопол е известен като селище още от времето на Траките. Като град Ахтопол е основан около 430 г. пр.н.е. и се предполага, че има връзка с действията на Перикъл в черноморските области.

Малко са историческите паметници оцелели от няколко опустошителни пожара в Ахтопол. До днес са запазени църквата „Възнесение Господне“ построена през 1796 г., останки от манастира „Св. Яни“ от XII век, части от крепостната стена. В близост до полуострова се намират останки от тракийска стена.