ПЛАЖОВЕ

Ахтопол е мястото където всеки един турист може да задоволи своите желания за почивка на морето с многобройните си, красиви и разнообразни плажове.

Централният плаж на Ахтопол е с eдна от най-уникалните плажни ивици на юг от Бургас.
Морето тук е тихо и спокойно, а дълбочината се увеличава постепенно. Плажът е с дължина 3 км., покрит с фин златист пясък, а водата  кристално чиста.
 
Плажната ивица е изцяло осъвременена и безопасна, с изградени съблекални и душове, тоалетни, както и медицински пунктове. На разположение  на туристите са чадъри, шезлонги, свободни зони, заведения за хранене и барове, където можете де се разхладите от жарките лъчи на слънцето.  Можете да покарате водно колело, без да бъдете обезпокоявани от преминаващи джетове и високоскоростни моторни лодки.
 

 
На 5 км. от град Ахтопол се намира най-уникалният плаж от цялото ни южно Черноморие. Плажът на устието на река Велека се намира в широк открит залив, а пясъчната му ивица е своеобразен "разделител" между морето и река Велека.

На 7 км. е плаж Бутамята - незабравимо място приветстващо с лек морски бриз и галещи слънчеви лъчи.

На 7,5 км се намира плаж Липите - още едно диво кътче от всички красиви заливи около Ахтопол.

На 10 км. е плаж Силистар - отдайте се на една наистина релаксираща почивка в това уникално недокоснато от човешка ръка място.